Jak profesjonalnie komponować potrawy lokalne?
Odpowiadając na potrzeby zgłoszone przez uczestników Konferencji "Podlaskie Forum Agroturystyczne", która odbyła się w grudniu 2012 r. SR KSOW planuje zorganizować warsztaty dotyczące profesjonalnego funkcjonowania kuchni w agroturystyce. Tematy które pragniemy poruszyć:
- profesjonalna prezentacja potraw,
- dobra praktyka higieniczna,
- podnoszenie jakości funkcjonowania kuchni agroturystycznych,
- wykorzystanie potencjału produktów lokalnych,
- doskonalenie umiejętności mówienia o produkcie.
Warsztaty będą przeprowadzone przez mistrzów kuchni, restauratorów z wieloletnim doświadczeniem, bezpośrednio na terenie funkcjonowania stowarzyszeń agroturystycznych.
Dlatego też zwracamy się z uprzejmą prośbą do wszystkich właścicieli kwater agroturystycznych zainteresowanych zorganizowaniem na ich terenie warsztatów o przesłanie następujących informacji:
1) przewidywana ilość uczestników (maks. 20 osób),
2) proponowany termin (warsztaty jednodniowe),
3) propozycja miejsca organizacji (obiekt powinien być wyposażony w kuchnię dostępną dla uczestników szkolenia. Uwaga! Musi mieć możliwość wystawienia rachunku lub faktury);
4) propozycje tematyczne, sugestie, uwagi;
Warsztaty będą organizowane sukcesywnie w ramach dostępnych środków finansowych. Prosimy zgłaszać się za pośrednictwem poczty lub e-mail: ksow(@)wrotapodlasia.pl. Więcej informacji: Mariusz Dawidziuk 85-66-54-215
[przy wysyłaniu wiadomości proszę usunąć z adresu nawiasy!]