Województwo zachodniopomorskie Województwo pomorskie warminsko-mazurskie Województwo podlaskie Województwo lubuskie Województwo wielkopolskie kujawsko-pomorskie Województwo mazowieckie Województwo lodzkie Województwo lubelskie Województwo dolnośląskie Województwo opolskie Województwo świętokrzyskie Województwo śląskie Województwo małopolskie Województwo podkarpackie
Logo Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi

podlaskie (wersja archiwalna)

English 
baner

  Znajdź KSOW na:

      

Zasady kiszenia ogórów i kapusty

19.11.2013

Sekretariat Regionalny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich ma przyjemność zaprosić producentów i rolników do udziału w wykładzie na temat zasad przetwarzania ogórków i kapusty kiszonej metodą tradycyjną.

Szkolenie odbędzie się 29 listopada br., 9:00-16:00 w Szkole Podstawowej w Kruszewie (gm. Choroszcz)
wieś Kruszewo 62
16-070 Choroszcz
gm. Choroszcz

Wykłady będą prowadzone przez Państwową Wyższą Szkołę Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży. W programie przewidziano omówienie następujących punktów:
- zasady dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej
- wdrożenie elastycznego  system HACCP w gospodarstwie rolnym lub małej przetwórni,
- omówienie przykładowych procedur związanych z przetwórstwem warzyw,
- jak pogodzić tradycyjną jakość produktu z wymaganiami sanitarnymi produkcji?

Inicjatywa ma zapoczątkować serię działań sprzyjających poprawie jakości i rozwojowi podaży produktów lokalnych w naszym województwie. Kładziemy duży nacisk na aspekty praktyczne, dlatego zachęcamy producentów do przygotowania pytań.

Uczestnictwo jest nieodpłatne, niemniej jednak prosimy o potwierdzenie udziału na adres ksow@wrotapodlasia.pl w terminie do 27.11 br.


Portale regionalne
mapa
 
logo Unia Europejska
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie
logo PROW
logo FAPA    logo CDR
Mapa serwisu    |    copyright KSOW 2009