Zasady kiszenia ogórów i kapusty
Sekretariat Regionalny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich ma przyjemność zaprosić producentów i rolników do udziału w wykładzie na temat zasad przetwarzania ogórków i kapusty kiszonej metodą tradycyjną.
Szkolenie odbędzie się 29 listopada br., 9:00-16:00 w Szkole Podstawowej w Kruszewie (gm. Choroszcz)
wieś Kruszewo 62
16-070 Choroszcz
gm. Choroszcz
Wykłady będą prowadzone przez Państwową Wyższą Szkołę Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży. W programie przewidziano omówienie następujących punktów:
- zasady dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej
- wdrożenie elastycznego system HACCP w gospodarstwie rolnym lub małej przetwórni,
- omówienie przykładowych procedur związanych z przetwórstwem warzyw,
- jak pogodzić tradycyjną jakość produktu z wymaganiami sanitarnymi produkcji?
Inicjatywa ma zapoczątkować serię działań sprzyjających poprawie jakości i rozwojowi podaży produktów lokalnych w naszym województwie. Kładziemy duży nacisk na aspekty praktyczne, dlatego zachęcamy producentów do przygotowania pytań.
Uczestnictwo jest nieodpłatne, niemniej jednak prosimy o potwierdzenie udziału na adres ksow@wrotapodlasia.pl w terminie do 27.11 br.